Святкуємо 3 роки з виходу першого номеру дайджесту!
Дякуємо за довіру!

 

17-19.02.2021 – BIOFACH eSPECIAL 2021 знову об’єднав світову органічну спільноту
не зважаючи на те, що виставку було перенесено в онлайн формат через пандемію COVID-19.
Цього року виставка об’єднала 1442 експоненти з понад 80 країн. На спеціально створеній для виставки платформі зібралось 13 800 відвідувачів із 136 країн світу, які провели більше 10 тисяч відео дзвінків та обмінялись більше 400 тисячами повідомлень.
Всі матеріали з цьогорічної виставки в додатку до цього дайджесту.

08.02.2021 – Органічні ягідні пасти отримали високу оцінку професійних дегустаторів
Органічні ягідні пасти з журавлини та брусниці ТМ «Лікбері» здобули перемогу в номінації «Органічні продукти» на дегустаційному конкурсі Favorite Food&Drinks.Favorite Food&Drinks – це наразі єдиний в Україні незалежний міжнародний дегустаційний конкурс, що проводиться шляхом «сліпої» оцінки органолептичних показників продуктів та напоїв.
Конкурс вперше відбувся в січні цього року, учасниками стали 19 виробників, які подали 112 найменувань харчових продуктів та напоїв у 17 номінаціях. Наступний раунд конкурсу очікуємо вже у вересні цього року. Детальніше…

17.02.2021 – Формування нормативно-правової бази у сфері органічного виробництва завершено!
17 лютого 2021 року Мін’юстом зареєстровано Наказ Мінекономіки № 2834 від 31.12.2020 «Деякі питання звітності у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» – це останній із визначених законодавством підзаконних актів у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.
Також оприлюднено суму державної підтримки для органічних виробників на 2021 рік, вона становитиме 100 млн грн.
Наступним кроком ми очікуємо ухвалення змін до Наказу «Про затвердження Порядку підтвердження спеціальних знань інспектора з органічного виробництва та /або обігу органічної продукції у сфері органічного виробництва», що має розширити коло осіб, які можуть бути інспекторами. А далі очікуємо на початок акредитаційного процесу.

 

 

08-10.03.2021 – Міжнародна конференція «Інновації в селекції та насінництві для органічних харчових систем»
– це вже п’ята конференція з часу її заснування у 2007 році, що розглядає питання, які стосуються селекції та насінництва в органічному сільському господарстві. Конференція відбудеться онлайн.
Реєстрація триває до 28 лютого 2021 року.
Організатор: Європейська асоціація з досліджень та селекції рослин (EUCARPIA).
Детальніше за посиланням...9-11.03.2021 – Можливості органічного землеробства для посилення експортного потенціалу України
Учасники 3-денного онлайн семінару матимуть  змогу ознайомитися з правовим регулювання та практикою органічного землеробства у світі, ЄС, Латвії та Україні. Спікерами заходу будуть кращі фахівці Латвії та України.
Захід відбуватиметься у рамках реалізації проекту “Електронний консультант для сільських експортерів в Україні”, що реалізується ЛЦСКО у партнерстві з НАСДСУ за підтримки Посольства США в Україні та Міністерства закордонних справ Латвійської Республіки.
Організатори: Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України (НАСДСУ) та Латвійський центр сільських консультацій та освіти (ЛЦСКО). Детальніше…

18.03.2021 – Органічний овочевий бізнес: перспективи 2021
– це традиційна щорічна конференція, що вже кілька років поспіль збирають сотні практиків, експертів, консультантів та новачків органічного виробництва.
Цього разу березнева конференція “Органічний овочевий бізнес: перспективи 2021” відбудеться онлайн на платформі Zoom.
Захід відбудеться за підтримки Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва.
Організатори: Інфоіндустрія, Органік бізнес школа. Детальніше…
21.03.2021 – Створення Національного каталогу українських експортерів харчової органічної продукції
Запрошуємо вас долучитись до створення Національного каталогу українських експортерів органічної продукції, який надасть вам постійну можливість знаходити нових партнерів та бути впізнаваними серед європейських байєрів, дистриб’юторів, імпортерів тощо.
Фінальна версія веб-каталогу буде опублікована на міжнародних органічних ресурсах та поширена серед потенційних партнерів у країнах Європейського Союзу.
Ініціатива реалізується Офісом з просування експорту України, українським сертифікаційним органом ТОВ «Органік стандарт» за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія). Детальніше…
01.04.2021 – Organic Farming Innovation Award
Премія за органічні інновації 2021 (OFIA) – це ініціатива уряду Південнокорейської Республіки на згадку про 17-й Органічний світовий конгрес, який відбувся в 2011 році в провінції Кьонгі.
Мета премії – сприяти вирішенню проблем та вивченню потенціалу підвищення ефективності та продуктивності в органічному землеробстві.OFIA підкреслює виняткові інновації в органічній галузі та активізує діяльність дослідників, фахівців та практиків органічного сільського господарства.
Детальніше… 

3-6.06.2021 – Village International de la Gastronomie
– це міжнародний Food Forum, який з 2016 року проходить у саду Тюільрі (Париж). Форум збирає представників зі 170 країн, а також більше 40 тис. відвідувачів, серед яких професійні експерти, бізнесмени, дипломати, шеф-кухарі, представники торговельних мереж, власники ресторанів, журналісти, автори кулінарних книг.
Мета форуму – відкрити для світу справжні продукти та кулінарні традиції кожної країни, знайти партнерів, постачальників, ідеї для нових продуктів та міжнародної співпраці, обмінятися досвідом.
Детальніше…

Завантажити повну версію дайджесту можна за посиланням.